Aproape 100 de morti, otraviti cu alcool toxic

Stiri Internationale de ultima ora

Spitalele din statul indian Assam sunt neincapatoare : in fiecare ora, vin zeci de oameni cu simptome de intoxicare, in urma consumului de alcool imbuteliat. 200 de persoane sunt internate, iar numarul mortilor se apropie de 100. Marea majoritate sunt muncitori de pe plantatiile de ceai.

Tragedia a pornit de la sticlele de alcool ieftin, amestecat cu substante toxice – o pratica frecventa in zonele sarace din India, unde, dupa o zi de munca, lucratorii din agricultura incearca sa uite de oboseala cu ajutorul bauturii.

Au fost arestati 12 oameni implicati in producerea si comercializarea alcoolului otravit, in care erau cantitati uriase de alcool metilic – o substanta de mare toxicitate, care ataca sistemul nervos central.

In zona plantatiilor de ceai, distileriile infloresc: muncitorii sunt clienti siguri si putin pretentiosi. Se bucura ca sticla de tarie costa putin, fara sa se gandeasca la eventuale riscuri. Autoritatile indiene au demarat mai demult controale in aceste zone, dar, spunea un oficial din Assam, “le inchizi intr-o parte, si apar alaturi”.

Citeste  NASA a primit un buget incredibil pentru anul 2020.

M.V.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *