Mircea Geoana spune cand se va incheia razboiul in Ucraina
Stiri Internationale de ultima ora

Mircea Geoana spune cand se va incheia razboiul in Ucraina

Mircea Geoana, secretarul general adjunct al NATO a discutat deschis despre posibilitatea incheierii razboiului din Ucraina.  Cu toate ca acesta se declara increzator cu privire la victoria Ucrainei, este de parere ca acest conflict militar va mai dura o buna perioada de timp.

Care este parerea lui Mircea Geoana?

„Sunt mulți factori care influențează situația de pe teren. Sunt factori militari și aici evident va conta mult modul în care cele două forțe care sunt contrapuse pe terenul de luptă se vor comporta. Pe lângă faptul că armata ucraineană este practic o armată de tip NATO, pregătită de noi de foarte mulți ani și că primesc în mod constant și accelerat din partea aliaților. Există un element mai puțin cuantificabil, oarecum imponderabil, care e legat de starea de spirit a celor două părți. Vedem pe partea ucraineană o mobilizare fără precedent, un element de coeziune și de bravură ieșită din comun pe care le aplaudăm, iar în partea rusă vedem opusul acestei situații. Vedem un moral scăzut din partea trupelor, dificultate de a-și completa efectivele pierdute în prima parte războiului”, a declarat secretatul adjunct NATO Mircea Geoana.

Citeste  Discriminarea pozitiva ia sfarsit in Statele Unite

Secretarul de stat este de parere ca situatia va trebui in cele din urma sa duca la un final dar cel mai probabil este ca acesta sa nu fie in viitorul apropiat. In mod clar capacitatea Federatiei Ruse este una imensa in acest conflict military.

„Spun asta cu regret pentru că ne dorim cu toții să se oprească suferințele umane încetând acest conflict. E foarte posibil că acest război să continue, însă noi vom continua să susținem Ucraina pentru că poate câștiga acest război și într-un fel merită să câștige acest război pentru felul în care își apară suveranitatea, independența și demnitatea ca stat european”,  a precizat la final Mircea Geoana, secretarul adjunct al NATO.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns