Vladimir Putin isi doreste ca Rusia sa devina o noua mare putere
Stiri Internationale de ultima ora

Vladimir Putin isi doreste ca Rusia sa devina o noua mare putere

Vladimir Putin vrea ca Rusia sa fie perceputa din nou ca o mare putere.  Atat SUA cat si Europa sunt in alerta dupa desfasurarea unui numar cuprins intre 70.000 si 94.000 de militari rusi la frontiera cu Ucraina si care sunt pregatiti sa atace tara vecina chiar la inceputul anului 2022.

Va exista oare un nou Razboi Rece?

“Războiul Rece clasic se sprijinea pe ideea de bipolaritate, a fost o competiţie între egali, între vechii învingători în cel de-al doilea Război Mondial. În situaţia actuală, avem o competiţie între învingătorii Războiului Rece şi cei care l-au pierdut. Rusia se află într-o poziţie de inferioritate. Însă vrea să fie tratată ca o mare putere, aşa cum era atunci (…)”,  a explicat Aleksandr Baunov expert la Centrul Carnegie din Moscova.

In opinia acestuia obiectivul lui Putin este acela de a lasa sa se inteleaga ca pana aici s-a ajuns cu extinderea Nato catre granitele Rusiei si garanteaza securitatea tarii.

“El încearcă (să dicteze regulile), însă ambiţiile sale nu sunt identice cu cele din epoca sovietică. El spune: uitaţi, când SUA erau unica superputere şi Occidentul – unicul pol global, vă puteaţi permite absolut orice, însă acei ani au trecut, iar voi v-aţi apropiat prea mult” a mai spus Baunov.

“Cuvintele lui sunt similare cu ceea ce s-a întâmplat în timpul Războiului Rece, dar, cel puţin deocamdată (…), ambiţiile s-au limitat la o mică parte din vechiul teritoriu rus şi la o mică sferă de influenţă a Rusiei”, a adaugat acesta. Insusi Putin a permis Turciei care este o tara membra NATO sa s implice in Caucaz. Acest lucru nu ar fi fost posibil sub nicio forma in anii 1990.

Putin priveste toate aceste masura ca contraatucuri sau ca niste miscari defensive pe fondul relatiei inegale.  Putin isi doreste ca Ucraina sa nu intre in NATO si pentru asta recurge la toate aceste mijloace.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns