Stiri Internationale de ultima ora

Ministrul britanic, care l-a criticat pe Zelenski, va parasi guvernul

Ben Wallace, ministrul britanic al apararii , a anuntat ca la urmatoarea remaniere de guvern paraseste echipa condusa de Rishi Sunak. La summit-ul NATO de la Vilnius, Wallace a spus ca vine cu lista de cumparaturi si ii trateaza pe aliati ca pe o sucursala a platformei Amazon.

Intr-un interviu publicat in weekend de The Sunday Times, Wallace a anuntat ca va parasi cabinetul britanic la urmatoarea remaniere. Mai mult decat atat, politicianul conservator care conduce ministerul Apararii nu mai vrea sa mai candideze pentru parlament sau pentru vreo alta functie publica. Asadar, paraseste complet scena politica.

La summit-ul NATO de la Vilnius, Ben Wallace a declarat presei britanice ca presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski trebuie sa fie mai recunoscator tarilor occidentale pentru sprijinul militar primit.

De asemenea, Wallace a spus ca Zelenski vine cu „lista de comenzi, ca pe Amazon” si a lasat sa se inteleaga faptul ca Zelenski pur si simplu exploateaza administratia americana si pe alti aliati. In interviul pentru publicatia britanica, Wallace nu a facut vreo legatura directa intre declaratiile sale de la Vilnius si plecarea din guvern. Sunt insa multi jurnalisti care fac aceasta legatura. Wallace este considerat un profesionist desavarsit si presa britanica il elogiaza ca fiind cel mai bun sef al apararii di regat din ultimii ani.

Se mai speculeaza si faptul ca si-ar fi dorit postul de secretar general NATO, insa nu a fost suficient sustinut de premierul Rishi Sunak. De altfel, Sunak s-a distanta de Wallace, dupa declaratiile de la Vilnius, critice la adresa lui Zelenski.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns