Stiri Internationale de ultima ora

Zile toride in Europa: canicula se extinde

Multe tari europene se confrunta cu temperaturi caniculare; pe alocuri, mercurul termometrelor urca la valori fara precedent pentru respectivele zone. Europa e traversata de un anticiclon african care aduce un val de caldura neobisnuit.

E cod rosu de canicula in mai multe zone din Italia. Temperaturile au atins 40 de grade, iar peste noapte nu au scazut la mai putin de 27 de grade.  Autoritatile avertizeaza populatia vulnerabila, batranii si copiii, sa evite deplasarile care nu sunt necesare. Totodata, exista riscul de incendii, mai ales in sudul Italiei. Canicula e insotita de vijelii si ploi torentiale. Nordul Italiei a fost afectat de ploi abundente si vant violent a doborat copaci. Mai multe persoane au fost ranite in regiune.

Si estul Frantei a fost afectat de acelasi fenomen, cu ploi torentiale la Dijon, Strasbourg si in alte orase. Iar in alte departamente este cod rosu de canicula.

O mare parte a continentului se confrunta cu un val de caldura torida, ca in Romania si Spania, unde mercurul a depasit 40 de grade.

Citeste  Inundatii in Iran. Autoritatile acuza SUA de “terorism economic”.

In Grecia, se asteapta temperaturi de 42-43 de grade. La Atena a fost creata o celula de criza pentru a gestiona situatia si a lua masuri de protejare a populatiei, mai ales a varstnicilor singuri. De asemenea, angajatorilor li se cere sa adopte un program flexibil, astfel incat intre orele 12 si 17, cand e caldura cea mai mare, sa fie protejati, sa stea in incaperi cu aer conditionat si sa primeasca apa.

In Austria, un prezentator TV si-a turnat apa in cap, la sfarsitul emisiunii, spunand ca nu mai suporta caldura. In unele zone din Austria, temperatura a depasit 37 de grade la umbra.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns