Stiri Internationale de ultima ora

Bilant cutremurator : 752 de oameni ucisi in atentate in Europa din 2000 pana acum

La Parlamentul European a fost prezentata Cartea neagra si alba a terorismului in Europa”  o radiografie completa a atentatelor comise pe teritoriul Uniunii Europene, in ultimii 19 ani.

Din anul 2000 pana in prezent, au avut loc 36 de atentate pe sol european, iar din cei 752 de oameni ucisi, 630 sunt europeni.

Spania si Franta, cele mai lovite de terorism

In Spania, 268 de vieti au fost curmate in atentate din 2000 pana astazi. Cel mai sangeros atac a fost cel de la Madrid, din martie 2004, cand explozii coordonate au spulberat patru trenuri in apropierea capitalei spaniole. Au murit atunci si 16 romani. A fost primul act de terorism islamic comis pe batranul continent. Pe locul doi e Franta, cu 263 de vieti curmate in atentate.

Potrivit datelor prezentate, numarul romanilor care si -au pierdut viata in atentate este, in total, de 56, in atacuri comise pe teritoriul UE sau in zone.

La evenimentul de la Parlamentul European au luat parte si rude ale celor ucisi. Au povestit ca, pentru fiecare mort, sunt 10-20 de persoane, din familie, care raman traumatizate pe viata,  Oamenii spun ca ar trebuie sa existe in toata Europa monumente in memoria victimelor atentatelor.

 

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns