Stiri Locale de ultima ora

Veste soc. Gradinita va deveni obligatorie.

Gradinita va deveni obligatorie din toamna anului 2020 pentru copii care au implinit varsta de 5 ani. Astfel anii de invatamant obligatoriu din Romania se vor extinde de la 11 ( cat prevede legea in prezent) la 16 ani.

Daca in anul 2020 grupa mare va deveni obligatorie atunci in anul 2023 grupa mijlocie va deveni obligatorie iar pana in anul 2030 grupa mica va deveni si ea obligatorie.  Acest proiect se afla inca in dezbaterea Senatului.

Szabo Odon initiatorul proiectului a declarat “Este foarte clar că avem în momentul de faţă o problemă cu educaţia timpurie. La grădiniţă avem o problemă cu accesibilitatea şi cu părinţii care, din păcate, în mediul rural nu simt nevoia sau nu au posibilitatea financiară să îşi trimită copiii la grădiniţă.”

Din statisticile efectuate reiese ca un sfert din copii care traiesc in mediul rural nu sunt inscrisi la gradinita. In plus tot din statisticile realizate s-a demonstrat ca acestor copii le va fi mai greu sa asimileze informatiile din primii ani de scoala. In Europa sunt 13 tari care obliga parintii sa isi inscrie copii la gradinita.

Citeste 

Florica Cherecheş, deputatul  PNL a declarat : “Noi nu avem încă infrastructura. În continuare sunt foarte multe localităţi în care părinţii se plâng că nu au locuri la creşe şi la grădiniţe. Şi atunci nu poţi să spui că peste un an deja toţi copiii de vârstă de 5 ani trebuie să meargă la grădiniţă.”

Un membru PSD si anume Liviu Marian Pop a declarat urmatoarele “Sunt 2.500 de creşe şi grădiniţe care sunt unele finalizate, altele în contractare urmând ca până anul viitor să se finalizeze. Nu mai este din acest punct de vedere o mare problemă a infrastructurii şcolare. Undeva la 85-87 la sută dintre copiii din România sunt înscrişi în grădiniţe.”

Faptul ca gradinita va deveni obligatorie este un lucru bun deoarece va ajuta copii sa se integreze mai usor si sa asimileze informatiile primite mult mai repede.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns