Drobeta Turnu Severin intra in carantina
Stiri Locale de ultima ora

Drobeta Turnu Severin intra in carantina

Drobeta Turnu Severin intra in carantina dupa ce incidenta cazurilor de coronavirus s-a apropiat de 10 infectari la o mie de locuitori.  Acest trend de crestere a numarului de imbolnaviri foarte rapid a determinat luarea acestei masuri.

Iata care sunt noile restrictii

Locuitorii vor trebui sa respecte masurile mentionate mai jos timp de doua saptamani. „Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mehedinţi și cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică, a adoptat astăzi, 09.10.2021, hotărârea privind carantinarea municipiului Drobeta Turnu Severin.

Astfel, municipiul Drobeta Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare orașul Drobeta Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii, vor intra în carantină de luni, 11.10.2021, pentru două săptămâni.

Decizia carantinării municipiului s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică de la nivelul unității administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creștere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid.” a anutat Institutia Prefectului judetului Mehedinti.

Scoala va avea loc online

Cursurile se vor desfasura doar in sistem online. Singura exceptie o vor face activitatile de terapie pentru prescorarii sau elebii cu cerinte educationale speciale. Tot in sistem online vor participa si studentii la invatamantul superior.

Restaurantele si cafenelele se inchid

Pe toata durata carantinei este interzisa activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare sau de consumare a produselor alimentare. Se permite comercializarea produselor doar in sistem “ take-away” sau catering.

Se inchid salile de jocuri de noroc

Este interzisa activitatea cu publicul a operitatorilor economici licentiate facand exceptie la agentiile cu sistem loto.

Nuntile si mesele festive sunt interzise

Este interzisa organizarea evenimentelor private in spatii inchise sau deschise.

Se limiteaza si programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializarii de bunuri alimentare pana la ora 18:00.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns