Stiri Locale de ultima ora

Trecem la ora de vara. Afla ce efecte are asupra noastra.

 

In aceasta primavara vom trece la ora de vara. Vremea este mai frumoasa si  mai calduroasa iar acest lucru ne face sa ne gandim la vacanta de vara. Ziua se mareste si ne putem bucura mai mult de soare si de vremea frumoasa de afara. In ultima duminica a lunii martie ora se va schimba. Atunci vom trece de la ora de iarna la ora de vara.

Pe data de 31 martie romanii isi vor da ceasurile inainte iar asta inseamna ca vor dormi mai putin iar durata zilei va fi mai lunga decat cea a noptii. Asadar ora 03:00 va deveni ora 04:00. Ziua de 31 martie va avea doar 23 de ore. 110 tari din intreaga lume folosesc ora de vara. George Vernon Hudson din Noua Zeelanda a propus introducerea orei de vara in anul 1895. Rusia a inceput sa aplice ora de vara din anul 1981 insa a renuntat acum 20 de ani. In Romania ora de vara a fost introdusa in anul 1932.

Chiar daca nu ne dam seama schimbarea ore ne afecteaza destul de mult. Este foarte posibil ca in primele saptamani sa te simti obosit si sa ai tulburari de somn. Pe langa aceasta stare de oboseala s-ar putea sa apara o usoara depresie dar si o lipsa a poftei de mancare. Nu te vei mai putea concentra la fel de bine la toate lucrurile pe care inainte le faceai cu usurinta. Astenia de primavera isi va face simtita prezenta. In aceasta perioada este recomandat sa mananci sanatos si sa faci multa miscare. Trebuie sa ai mai multa grija de tine decat de obicei. Daca vrei sa te mentii sanatos si sa treci mai usor peste perioada asta destul de incarcata trebuie sa ai in vedere cele mentionate mai sus.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns