Stiri Locale de ultima ora

160 de milioane de euro pentru infrastructura de apa din Iasi

Comisia Europeana a aprobat o contributie de peste 160 de milioane euro din Fondul de coeziune pentru extinderea si imbunatatirea retelelor de canalizare din judetul Iași. 

Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat ca acest nou proiect major va imbunatati accesul la apa si la servicii de canalizare in judetul Iași, fiind un exemplu concret al modului in care politica de coeziune amelioreaza viata cetatenilor. Proiectul va imbunatati sanatatea publica si calitatea vietii in randul populatiei acestui judet, prin acces la apa de baut curata si prin colectarea si tratarea adecvata a apelor uzate, ceea ce va duce la scaderea cantitatii de poluanti din sol, din apele subterane si din rauri.

Prin acest proiect se vor instala 256 km de conducte principale si 312 km de retea de distributie pentru furnizarea apei. De asemenea, se vor construi 23 de instalatii de tratare a apei, 43 de rezervoare de apa si 50 de statii de pompare, din care 43 vor fi situate in cadrul retelei si 7 in instalatii de tratare. De asemenea, se vor construi 230 km de conducte de evacuare, 536 km de canalizari gravitationale si 4 noi statii de epurare a apelor uzate.

Suma va fi deblocata prin Politica de Coeziune.

Finalizarea proiectului integral este preconizata pentru 2026, acesta completand un proiect finantat in perioada de programare 2007-2013.

Investiția va contribui la respectarea de catre Romania a Directivei UE privind epurarea apelor uzate urbane si va crea noi locuri de munca, in beneficiul tuturor grupurilor sociale din zona.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns