Stiri Locale de ultima ora

Termenul la care are loc finalizarea metroului in Drumul Taberei a fost anuntat.

Razvan Cuc, ministrul transporturilor a anuntat in cursul zilei de joi ca saptamana viitoare va fi semnat contractul de automatizare pentru Magistrala 5 de metrou. Finalizarea metroului in Drumul Taberei va fi finalizat pana la finalul acestui an.

Razvan Cuc a declarat „Am vrut să mă asigur în această vizită că antreprenorul îşi asumă termenul de finalizare a acestui obiectiv şi mai are de lucru doar la partea de finisaje. Şi tocmai m-a asigurat că, la sfârşitul acestui an, va finaliza tot ce ţine de finisaje şi structura fizică. Contractul de automatizare va fi semnat în cursul săptămânii viitoare, iar automatizarea va fi, practic, finalizată până la sfârşitul acestui an. Domnul director şi-a pus mandatul la bătaie că va termina acest obiectiv şi vom circula pe Magistrala 5. Din punct de vedere al banilor, n-avem o problemă cu constructorul, suntem cu plăţile la zi. Sunt pe fonduri europene. Deci, nu există nicio scuză să nu fie finalizat la sfârşitul acestui an. Aşteptăm de mulţi ani Magistrala 5, pentru că ştiu că s-au prelungit termenele de finalizare din diferite probleme pe care le-au invocat constructorii, dar eu sper ca aceştia să-şi fi învăţat lecţia şi de data aceasta termenele să şi le asume şi să finalizeze în acest an, fără alte claim-uri, adică acei bani nemunciţi, cu care ne-au obişnuit anumiţi constructori. Acum, şi eu o să fiu la fel de intransigent cu ei, cum sunt şi ei cu statul român”.

Metrorex va achizitiona 13 trenuri noi de metrou pentru aceasta zona. „Anunţul de participare la licitaţie a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) doar după ce documentaţia a fost verificată şi validată de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP)” au subliniat acestia.

Romanii asteapta cu nerabdare acea zi in care se vor putea plimba cu metroul.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns