19 infractori romani, autori de spargeri cu masini, au fost condamnati in Belgia

Stiri Justitie de ultima ora

Banda de romani, formata din barbati si femei, dadea spargeri cu masini la magazinele de firma, din toata Belgia. In total, au comis 40 de furturi sau tentative de furt. Cei 19 au fost prinsi anul trecut.

Tribunalul corectional din Bruxelles i-a condamnat vineri la inchisoare. Romanii au primit condamnari de la 1 la 5 ani de inchisoare. Potrivit presei belgiene, erau specializati in atacuri cu masini. Pentru a fura, loveau vitrinele cu autoturismul. Hotii romani aveau in vizor mai ales magazine de electronice, materiale de constructii, electrocasnice, gradinarit, bricolaj si magazine de confectii. Pentru a sparge vitrinele, erau folosite masini furate.

 “O lacomie fara limite”

In pronuntarea sentintei, judecatorul din Bruxelles a tinut sa sublinieze ca banda de romani a dovedit “o lacomie fara limite” si a comis acte infractionale infricosatoare, provocand pagube foarte mari.

Cei 19 romani dadeau cateva lovituri in interval de 10-14 zile, dupa care, plecau in Romania si vindeau obiectele furate. Apoi reveneau in Belgia. Anchetatorii belgieni au ajuns la concluzia ca au actionat in 3 etape. Un magazin de echipamente de amenajari interioare a fost calcat de hotii romani chiar de doua ori. Initial, au fost prinsi 4 din cei 19, imediat dupa o spargere, suprinsa pe camerele de supraveghere. Apoi, din aproape in aproape, autoritatile belgiene au reusit sa dea de urma intregului grup.

Citeste  Romanul Nicusor, la furat si in ziua de Paste

Miriam

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *