Stiri Locale de ultima ora

Mai cald decat normal in sud-est si mai rece in nord-vest

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat estimarile pentru urmatoarele patru saptamani, mai exact pentru intervalul 6 iulie-3 august

In general, in sud-estul tarii temperaturile vor fi mai ridicate decat de obicei in aceasta perioada a anului, in timp in vest si nord-vest va fi mai rece decat normalul perioadei.

Saptamana 6-13 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada in sud-estul tarii, dar si usor mai coborate in vest si nord-vest. In rest, vor fi apropiate de temperaturile normale pentru aceasta perioada a anului. In nordul, centrul si sud-vestul Romaniei va ploua mai mult, in timp ce estul si sudul tarii vor duce lipsa de ploaie.

Saptamana 13-20 iulie

In zona sud-estica va fi mai cald decat normal, iar in nord-vest temperaturile vor fi usor mai coborate decat media acestui interval. In restul Romaniei, valorile termice sunt in marja normala. In privinta ploilor, Administratia Nationala de Meteorologie estimeaza ca, in acest interval, cantitatile de precipitatii vor fi cele obisnuite.

Saptamana 20 – 27 iulie

A treia saptamana din iulie pastreaza aceleasi caracteristici: mai cald decat media normala in sudul si sud-estul Romaniei si usor mai coborate in nord-vest, iar in restul tarii vor fi temperaturi normale pentru aceasta perioada a verii. Ca si in saptamana precedenta, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, la nivelul intregii tarii.

Saptamana 27 iulie – 3 august

Va fi mai cald in sud si sud-estul tarii, iar in zonele intracarpatice va fi mai rece decat normal. Va ploua in cantitati normale, in toata Romania, in acest interval.

ANM precizeaza ca estimarile nu se refera la fenomene intense, de scurta durata, care pot sa apara brusc.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns