Stiri Locale de ultima ora

Tramvaiele turcesti vor circula in Bucuresti

 

Primaria capitalei a anuntat castigatorul licitatiei pentru contractul de 180 de milioane de euro.  Firma turceasca este cea care a castigat licitatia iar tramvaiele lor vor circula in Bucuresti.

„Oferta declarată câștigătoare în urma aplicării criteriului de atribuire, cel mai bun raport calitate-preț și a algoritmului de calcul asociat așa cum a fost publicat în anunțul de participare, este oferta prezentată de DURMAZLAR MAKINE SANAYI VE TICARET A.S. care s-a clasat pe primul loc și a obținut un punctaj de 99,61 puncte”, se mentioneaza in documentul “ Comunicare privind rezultatul procedurii de atribuire” .

Turcii de la Durmazlar au concurat impotriva Asta Vagoane Calatori Arad si CRRC.  Astra CRRC  propunea un tramvai avand lungimea de 36 de metri iar compania Durmazlar unul la doar 32 de metri.

In ceea ce priveste calitatea , Asta Vagoane Calatori – CRRC a primit din partea comisiei de licitatie 35.90 puncte in timp ce Durmazlar a primit 39.61 de puncte.  In concluzie turcii au primit un punctaj final de 99.61 de puncte pe cand romanii au primit un punctaj de 95.75 de puncte.

Cu toate astea exista si serioase semen de intrebare asupra corectitudinii acestui castig, deoarece nu s-a tinut cont de indicatorul “ life cycle cost” . Conducerea Astra Vagoane Arad va face contestatie.

Nu este prima data cand producatorul autohton Asta Vagoane Calatori Arad pierde o licitatie publica. Acestia au mai pierdut si licitatia de Metrorex in iunie 2014 pentru cumpararea a pana la 51 de trenuri noi pentru Magistrala 5. Valoarea estimata a acestor trenuri era de 1.55 miliarde de lei fara TVA.  Compania spaniola CAF a fost declarata castigatoare in acea perioada  insa rezultatul a fost contestat atat de Alstom cat si de Astra Vagoane Calatori Arad.  Doi angajati Metrorex au fost condamnati in anul 2017 la inchisoare cu suspendare pentru trucarea licitatiei.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns