Un blackout masiv in Romania este putin probabil
Stiri Locale de ultima ora

Un blackout masiv in Romania este putin probabil

Raed Araft este de parere ca blackout masiv in Romania este putin probabil. Cu toate astea, institutiile cheie precum spitalele, unitatile de pompieri sunt dotate cu generatoare industriale si este recomandat ca fiecare din noi sa aiba in casa provizii de apa si de alimente.

Iata ce a declarat Raed Arafat

„Omul de acasă trebuie să aibă o sursă de lumină, pentru că prima care se întrerupe este lumină. Asta este foarte ușor de făcut, mai ales în ziua de astăzi, când ai sisteme de iluminat pe LED care pe o baterie pot să ducă ore bune, adică iluminatul de urgență. Deci asta este un aspect. 2 – alimente neperisabile care nu trebuie să fie gătite neapărat, adică pe care pot să le consum imediat dintr-o conservă. Și atunci să nu ai nevoie să gătești, pentru că nu ai curent sau nu ai gaz, de exemplu, pentru o perioadă de timp”, a explicat Raed Arafat.

„Apa de băut este cel mai important lucru. Pot să stai un pic fără apa menajeră, dar nu poți să stai fără apă de băut. Avem recomandare de pregătire de 72 de ore cel puțin, adică trei zile. Pentru aceste trei zile trebuie să se calculeze apă minim 2 litri pe persoană, recomandabil chiar 4 litri pe persoană pe zi”, a mai adaugat acesta.

Citeste  S-a deschis circulatia pe Pasajul Doamna Ghica

Este obligatia fiecarui cetatean sa aiba in locuinta sa un rezervor de apa dar si multe provizii. Este  recomandat ca romanii sa aiba in vizor toate aceste aspecte. Cu toate astea sunt putine riscuri ca in tara noastra sa existe o pana masiva de curent.

„Dacă noi o să avem situația Ucrainei, înseamnă că suntem în război, lucru foarte, foarte, foarte puțin probabil. Să nu uităm că România este nu numai membră a UE, este membră a NATO. În momentul în care ai o situație în România, înseamnă că tot NATO a intrat în război și vorbim deja de total alt scenariu. Deci este foarte, foarte puțin probabil și sperăm să nu vedem astfel de scenariu”, a mai spus Arafat.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns