Intra sau nu Bucurestiul in carantina
Stiri Locale de ultima ora

Intra sau nu Bucurestiul in carantina

Dupa numarul alarmant a cazurilor de Covid-19 care au aparut in municipiul Bucuresti in ultimele zile au aparut si zonuri cum capitala ar intra in carantina.

 Care este numarul alarmant?

Ei bine, ultimul raport al Institutului National de Sanatate Publica a aratat ca in municipiul Bucuresti au fost inregistrate un numar record de cazuri noi de Covid-19, mai exact 1946. Cu o zi inainte numarul ajunsese la 1828.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii va prelua functia de viceprimar al municipiului Bucuresti si a anuntat ca va avea o discutie cu primarul Nicusor Dan. Cei doi vor discuta despre posibilitatea intrarii in carantina pentru a putea stopa raspandirea noului coronavirus.

„Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu”, a declarat Vlad Voiculescu.
Acesta a mai mentionat ca nu exclude aceasta varianta pentru moment si ca va apela la carantinare doar ca o ultima solutie.

„Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a mai declarat Nicusor Dan.

Primarul mai sustine ca principalele surse de infectare cu noul coronavirius sunt mijloacele de transport in comun si locurile de munca.  Cu toate astea se pare ca Bucurestiul nu va intra in carantina, asta a spus si prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns