Stiri Locale de ultima ora

Judetul Botosani este afectat de incendii. Aproximativ 60 de hectare de vegetatie au ars.

 

In cursul zilei de vineri, in judetul Botosani a avut loc un puternic incediu.  Aproximativ 60 de hectare de vegetatie au ars pe raza judetului Botosani.  Potrivit Inspectorului pentru Situatii de Urgenta , Dorina Lupu  igienizarea terenurilor prin arderea resturilor vegetale au cauzat vineri 11 incendii pe raza localitatilor Vladeni (comuna Corlateni), Baluseni, Saveni, Strahotin (comuna Dangeni), Racovat (comuna Pomarla), Hulub (comuna Dangeni), Chitoveni (oraşul Flamanzi), Botosani, Dorohoi si Sendriceni.

“Pentru stingerea celor 11 incendii au intervenit, în total, 100 de pompieri militari şi voluntari. A ars vegetaţia uscată de pe circa 60 de hectare. Pompierii au împiedicat extinderea flăcărilor la locuinţe, fiind protejate de foc bunuri materiale în valoare de circa 80.000 lei”, a confirmat Dorina Lupu.

Oficialii ISU Botosani recomanda populatiei ca in aceasta perioada sa respecte regulile de aparare impotriva incendiilor.

Pompierii botosaneni au fost extrem de solicitati in ultimele ore, a fost necesar sa intervina si sa stinga 13 incendii. Mai mult de atat unul dintre incendii s-a produs pe marginea drumului care leaga municipiile Botosani si Dorohoi, astfel au ars hectare de vegetatie uscata. Circulatia rutiera a avut de suferit. Din cauza drumului circulatia a fost oprita timp de o ora si jumatate pe ambele sensuri de mers. In celelalte localitati mentionate mai sus, pompierii au impiedicat extinderea flacarilor la locuinte. Bunurile protejate de flacari sunt in valoare de circa  80.000 de lei. In plus acestia sunt in permanenta in alerta. Acestia sunt pregatiti sa intervina ori de cate ori este necesar.

Oamenii sunt in continuare in alerta si sunt pregatiti sa anunte autoritatile daca va mai fi necesara interventia acestora. Flacarile care au mistuit toate aceste hectare au fost stinse cu succes iar oamenii sunt in continuare in deplina siguranta.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns