Prefectul Capitalei sustine ca au fost prelungite masurile pentru combaterea Covid
Stiri Locale de ultima ora

Prefectul Capitalei sustine ca au fost prelungite masurile pentru combaterea Covid

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a anuntat prelungirea masurilor de prevenire si de combatere Covid-19 in Bucuresti. Acesta a mai precizat ca vor exista o serie de masuri speciale pentru noaptea de Paste dar si pentru cea de Ramazan.

   Iata ce a declarat Alin Stoica

“În şedinţa de astăzi au fost prelungite măsurile (…). Pentru următoarea vineri, Vinerea Mare dinainte de Paşte, programul operatorilor economici cu publicul va fi până la ora 20,00 în loc de ora 18,00. În noaptea de Paşte circulaţia va fi liberă pentru toate persoanele fără niciun fel de declaraţie, pentru a participa la slujbele specifice. Deci, deplasarea spre şi dinspre lăcaşurile de cult. La fel şi pentru sărbătoarea credincioşilor musulmani, Ramazan, peste o săptămână după Paşte – 8 şi 9 mai”,  a declarat Alin Stocia, dupa ce a avut loc sedinta Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta.

Prefectul Capitalei a mai spus ca rata de infectare in capitala a scazut sub 4 la mia de locuitori. Asta inseamna ca in perioada urmatoare rata de infectare sa scada sub incidenta la care si in timpul weekendului circulatia sa fie permisa pana la ora 22:00. Toti locuitorii capitalei isi doresc sa poata circula din nou in weekend macar pana la ora 22:00.

“Din fericire, rata de infectare a scăzut sub 4, suntem la 3,94 astăzi, raportarea făcută pe incidenţa îmbolnăvirilor la mia de locuitori, însă măsurile vor fi relaxate la 3,5. E previzibil că vom scădea şi sub 3,5 în următoarea perioadă, şi atunci programul operatorilor economici şi în perioada de weekend va fi până la 21,00 şi circulaţia persoanelor va fi permisă până la ora 22,00. (…) Trendul este scăzător, (…) este previzibil că mergem spre 3. (…) Sub 3,5 este posibil să scădem până de Paşti, dar nu pot să dau o previziune(…). Conform hotărârii în vigoare, singura măsură suplimentară va fi deschiderea sălilor de sport la sub 3,5”,  a mai declarat la final Alin Stoica.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns