Un val de canicula vine peste tara noastra
Stiri Locale de ultima ora

Caldura mare in 9 judete din Romania

Noua judete din vestul, nordul – vestul si centrul tarii se afla sub Cod portocaliu de canicula de miercuri pana vineri – potrivit unei avertizari emise de Administratia Natională de Meteorologie – ANM.

De asemenea, pentru restul tarii s-a emis o atentionare Cod galben de canicula, pentru acelasi interval.

Potrivit ANM, pe parcursul celor trei zile, valul de caldura va fi persistent in vestul, nord-vestul si local in centrul teritoriului. Temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor inregistra frecvent valori de 37 – 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Judetele aflate sub Cod portocaliu sunt: Timis, Arad, Bihor, Cluj, Salaj, Mures, Bistrita – Nasaud, Maramures si Satu Mare.

In restul tarii, valul de caldura se va extinde si se va intensifica in toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 33 si 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat in zonele de campie si de podis, iar indicele temperatura-umezeală  – ITU-  va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Citeste  Festivalul International al Luminii, Spotlight 2019

Vremea va fi caniculară si in Bucuresti in zilele urmatoare, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade.

Ce masuri se iau in capitala

Prefectul Capitalei, Toni Grebla, a cerut autoritatilor locale să ia masuri pentru protejarea populatiei.             Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, identifica persoanele vulnerabile, se va asigura Telverde si, pe perioadele aflate sub atentionare de cod galben sau portocaliu, se organizeaza puncte de acordare a asistentei medicale si de distribuire a apei potabile. Primariile si Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta vor dispune masuri in vederea stropirii asfaltului, dimineata si seara.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *