Stiri Internationale de ultima ora

Ucraina e intesata de agenti CIA

The New York Times, ziar apropiat administratiei Democrate de la Casa Alba, scrie ca personal CIA se afla in teren, in Ucraina, si coordoneaza razboiul.

Dupa aceasta dezvaluire, venita chiar de la un ziar apropiat actualei administratii americane, expertii militari afirma ca implicarea SUA in Ucraina e mult mai profunda decat recunoaste Washingtonul. Cei care pana acum vorbeau despre amestecul CIA in acest razboi erau catalogati drept “conspirationisti”.

Articolul din NYT  se intituleaza “O retea de trupe de comando coordoneaza fluxul de arme spre Ucraina, afirma oficiali americani”. In articol se mentioneaza faptul ca in Ucraina e plin de forte speciale si de spioni atat din SUA, cat si din alte tari aliate americanilor. Asadar, americanii stiu pas cu pas ce se intampla in teren in Ucraina, desi anterior afirmau ca obtin cu greu informatii in acest sens.

“Pe masura ce trupele rusesti avanseaza printr-o campanie brutala pentru a cuceri estul Ucrainei, capacitatea ucrainenilor de a rezista la acest macel depinde mai mult ca niciodata de ajutorul dat de SUA si de aliatii sai, inclusiv printr-o retea de trupe de comando si spioni care se ocupa de transportul de armament, de strangerea de informatii si de instruirea ucrainenilor” – au declarat, sub protectia anonimatului, oficiali americani si europeni, citati de NYT.

Mare parte din activitatea acestora e coordonata din afara Ucrainei, de la baze militare din Germania, Franta si Marea Britanie. Agentii CIA activeaza in secret pe teritoriul Ucrainei, mai ales in capitala Kiev, afirma surse apropiate serviciilor de informatii ale armatei.  In acelasi timp, cateva comando-uri din alte tari NATO,  inclusiv din Marea Britanie, Franta, Canada si Lituania, actioneaza si ele pe teritoriul Ucrainei.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns