Stiri Internationale de ultima ora

Omenirea lupta cu virusul

In aproape toate zonele lumii, se inregistreaza o crestere pronuntata a cazurilor de COVID-19. Dupa o perioada de cateva saptamani in care coronavirusul parea ca da inapoi, acum multe tari se intorc la restrictii. Situatia din Romania devine, cu fiecare zi, mai alarmanta: de joi pana vineri s-au inregistrat 799 de noi cazuri de imbolnavire.

SPANIA

In regiunea Catalonia 4 milioane de oameni au primit recomandarea de a se auto-izola si de a nu a mai iesi din casa decat pentru a merge la serviciu, la medic sau la cumparaturi de stricta necesitate. Guvernul regional a extins restrictiile si in Barcelona, inclusiv zona metropolitana. Barurile si restaurantele nu pot primi clienti decat la jumatate din capacitate. Clientii trebuie sa faca programare sau sa ceara livrare la domiciliu. Localurile de noapte si centrele culturale au fost inchise. Nu se permit reuniuni cu mai mult de 10 persoane.

FRANTA

Francezii se confrunta si ei cu o crestere a cazurilor de COVID-19. La cea mai recenta raportare, autoritatile sanitare din Franta au anuntat o crestere de 836 de cazuri in 24 de ore. De notat insa, ca numarul celor aflati in spital scade continuu.

Citeste  China realizeaza prima centrala energetica in spatiu

CANADA

Dupa o perioada de declin, numarul cazurilor COVID creste din nou. Autoritatile canadiene pun asta pe seama faptului ca tinerii se aduna in baruri si in alte spatii inchise. Au fost raportate 430 de cazuri in ultimele 24 de ore, dupa ce saptamani la rand numarul noilor imbolnaviri nu depasea 300.

ISRAEL

Din cauza cresterii alarmante a numarului de cazuri, guvernul israelian a reintrodus o serie de restrictii. Mall-urile, saloanele de coafura si frizerie vor fi inchise cateva zile pe saptamana. Salile de fitness se inchid. Restaurantele nu vor mai putea vinde decat pentru acasa.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *