Nelu Tataru sustine ca infectarile cu noul coronavirus sunt pe o ascensiune usoara
Stiri de ultima ora din Sanatate

Nelu Tataru sustine ca infectarile cu noul coronavirus sunt pe o ascensiune usoara

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a declarat ca tara noastra se afla inca pe o “o ascensiune uşoară”  a infectarilor cu noul coronavirus.

Iata ce a declarat acesta

“Încă suntem pe o ascensiune uşoară şi va trebui să ne obişnuim două săptămâni să gestionăm această creştere care a început în acest moment şi pe care trebuie să o punem tocmai pe fondul acestor relaxări şi acelor nerespectări de reguli”,  a declarat ministrul.

Acesta a mai transmis ca a fost realizat un numar mare de teste si ca din aceasta cauza exista si atat de multe cazuri.

“Avem şi un număr mai mare de teste, este normal să avem şi un număr mai mare de confirmări. Atenţia noastră se îndreaptă foarte mult spre unităţile de primiri urgenţe. Gestionarea acestor secţii de terapie intensivă şi a paturilor de terapie intensivă este în acest moment în centrul atenţiei, tocmai pentru a putea fi punctuali prezenţi acolo unde este nevoie. (…) Acum trei zile au fost cazuri când a trebuit să transferăm un pacient din Bucureşti către acea unitate mobilă ATI care se află la Spitalul din Ploieşti”,  a mai declarat Nelu Tataru.

Citeste  Nu te odihnesti suficient? Afla care este legatura intre lipsa somnului si cancer.

Mai mult de atat, in unele zone unde este un deficit de locuri in terapie intensiva si vor functiona unitatile mobile de terapie intensiva.

“Două mesaje. Pentru cei care s-au relaxat în acest moment să le spun că încă nu este timpul, mai trebuie să mai facem un efort ca să putem eradica şi acest prim moment pandemic. Pentru cei care nu cred, i-aş invita să vadă în acest zile cum merg lucrurile în spitalele din ţară şi să nu îşi dorească ca ce vedem noi acum în spitale să fie întâlnit şi la cei apropiaţi lor sau chiar lor personal, fiindcă într-adevăr este o boală care nu alege şi nici nu iartă”, a mai declarat ministru.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns