Stiri de ultima ora din Sanatate

Usturoiul, un antiseptic natural

De mii de ani, omenirea foloseste usturoiul in lupta cu diverse boli, in special datorita proprietatilor sale antiseptice. Stiinta moderna confirma mare parte din ce se stia din vremuri imemoriale despre usturoi.

Antiseptic, antiinflamator, anticolesterol, antioxidant, antialergic si afrodisiac, usturoiul are nenumarate virtuti. Inca de acum 5000 de ani era cunoscut in stepele Asiei centrale, iar in Roma antica era folosit ca remediu in cazul otravirilor.

Bogat in acizi fenolici, usturoiul actioneaza un dezinfectant al sistemului digestiv si al aparatului respirator. Componenta numita alicina e recunoscuta ca fiind o bariera vegetala impotriva ciupercilor si bacteriilor. De asemenea, usturoiul e bogt in vitaminele A, B, C. De asemenea, spun specialistii, desi e nu ipoteza nu e confirmata suta la suta, usturoiul poate avea o actiune pozitiva antihipertensiva. Nu in ultimul rand, usturoiul fluidifica sangele si contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejandu-l in acelasi timp.

Atentie, insa ! Consumat in cantitati prea mari, usturoiul poate provoca arsuri digestive si alte probleme ale aparatului digestiv.

Citeste  Imunitatea COVID, un mit ?

Usturoiul e bun si in incetinirea  aterosclerozei. S-a constatat ca are un efect pozitiv asupra incetinirii si uneori chiar regresiei  aterosclerozei.  Si diabeticilor li se recomanda sa manance usturoi, pentru ca duce la cresterea nivelului de insulina si la reglarea nivelul de zahar din sânge.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns