Detalii socante despre incendiul de la Spitalul de Boli Infectioase de la Constanta
Stiri de ultima ora din Sanatate

Detalii socante despre incendiul de la Spitalul de Boli Infectioase de la Constanta

Un incediu puternic a izbucnit in cursul zilei de vineri la Spitalul de Boli Infectioase de la Constanta. Se pare ca pana in prezent sunt cel putin sapte victime si bilantul poate creste. La sectia de ATI erau 10 bolnavi, 7 femei si 3 barbati. Acestia din urma au scapa cu viata deoarece au sarit pe geam, pacientele in schimb nu au supravietuit.

Iata ce s-a intamplat la Spitalul de Boli Infectioase

La ora 9 si 48 de minute a fost anuntat incendiul. Zece pacienti se aflau in ATI de la parter. Focum a izbucnit si a fost urmat de fum si de haos. Primul echipaj de pompieri a ajuns la locul incendiului dupa 8 minute de la apelul 112.  La ISU s-a activat planul rosu iar in fata spitalul au veni foarte multe masini de pompieri si ambulante.

Cei 125 de pacienti au fost scosi din spital, unii din ei au fost scosi pe ferestre in timp ce altii au fost coborati cu autoscara de pompieri.

Cele 7 paciente de la ATI au murit, cinci s-au stins pe loc, intoxivate cu fum sau arse.  Incendiul a fost stins dupa o ora iar marea majoritate a pacientilor au fost dusi la Spitalul Judetea de Urgenta Constanta.

“Am cerut primarului Constanței, Virgil Chițac, să ceară demisia managerului Spitalului de Boli Infecțioase. Am aprobat demisia președintelui Autorității de Management al Calității în Sănătate. La spitalul din Constanța am sesizat mai multe nereguli, dar am observat că domnul președinte nu a făcut nicio evaluare la spital și s-a bazat doar pe declarația pe proprie răspundere a managerilor spitalului. Eu îl demit pe domnul președinte. Arată clar că nu a respectat atribuțiile instituției pentru pregătirea valului 4. Cei responsabili vor plăti indiferent de funcția pe care o dețin sau au deținut-o în Ministerul Sănătății. Ancheta este în derulare”, a declarat prim ministrul Romaniei, Florin Citu.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns