Stiri Actuale de ultima ora

Romania, lovita de o noua tragedie ce putea fi evitata

9 din 10 pacienti COVID internati la Reanimare la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta au murit in incendiul declansat in cursul diminetii. Cauza ar fi un scurtcircuit. Multe din spitalele din Romania sunt ca in lumea a treia, cu instalatii electrice improvizate, neverificate si vechi.

Scene de cosmar: pacienti si cadre medicale scosi pe geam de pompieri, iar in salonul ATI fum si tipetele celor imobilizati, care nu au mai avut nicio sansa sa scape cu viata. Din 10 internati la ATI, au murit 9. In momentul declansarii incendiului, in spital erau internati, in total 113 persoane.

Pacientii din spital au fost transferati la Spitalul Judetean Constanta si la Spitalul de Pneumoftiziologie din oras. In plus, se activeaza un spital mobil ISU.

Neoficial, se vorbeste despre folosirea aerotermelor de catre pacienti si de suprasolicitarea instalatiei electrice, aflata, oricum intr-o stare jalnica. Dar pacientii, si asa bolnavi de COVID si cu plamanii afectati, au nevoie de incalzire, iar spitalul nu a asigurat o temperatura optima.

Directoarea spitalului, Stela Halichidis, initial nu a vrut sa vina in fata jurnalistilor. Dupa ce, in sfarsit, si-a facut aparitia, a spus ca nu poate vorbi pentru ca ii e rau. “Ce vreti, sa mor aicea ?” – a declarat Stela Halichidis. Ea sustine ca instalatia electrica fusese verificata si ca nu era suprasolicitata in momentul izbucnirii incendiului.

Presedintele Iohannis : “e o zi neagra”

Ca de fiecare data, oficialii statului roman se declara ingroziti si cer luarea tuturor masurilor pentru a preveni asemenea accidente in viitor.  “Este o noua drama teribila care confirma infrastructura deficitara a sistemului de sanatate romanesc, un sistem invechit, greu incercat si pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei COVID-19,” – declara Iohannis, care se pregateste sa plece in Germania pentru a primi un premiu european.

Marcel Ciolacu : Criminali ! Asta sunteți !

Intr-o postare pe Facebook, liderul PSD Marcel Ciolacu, ii face criminali pe cei din guvern si aminteste ca nu e prima tragedie care loveste spitalele din Romania. “12 incendii si zeci de decese in spitalele de la Piatra Neamt, Spitalul de Psihiatrie Socola, Matei Balș si, acum, Spitalul de Boli Infectioase Constanta- toate in guvernarea Dreptei” – scrie Ciolacu pe reteaua de socializare.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns