Stiri Actuale de ultima ora

Valul patru al pandemiei readuce restrictii in unele zone din Europa

La Salonic, al doilea oras ca marime din tara, se reintroduc restrictiile de circulatie pe timpul noptii, iar muzica live va fi interzisa in restaurante, baruri si cafenele.

Masura a fost luata ca urmare a cresterii cazurilor COVID-19, explica guvernul elen. Desi pe teritoriul tarii numarul total al infectiilor s-a stabilizat, in nord cazurile s-au inmultit accelerat.

De la 1 octombrie, restrictiile de nivel 4 intra in vigoare pentru Salonic si zonele limitrofe, precum si pentru regiunea invecinata,  Halkidiki, si in orasul Larissa din centrul tarii. Desi a trecut la o campanie masiva de vaccinare (58 la suta din populatie are schema completa) si chiar la impunerea vaccinarii in anumite sectoare, Grecia se confrunta cu o crestere a contagierilor in ultimele saptamani. In ultimele 24 de ore, s-au inregistrat 2232 de cazuri noi si 33 de decese.

Polonia, crestere record a cazurilor COVID

In Polonia, s-a ajuns la 1200 de cazuri pe zi, asta in conditiile in care asemenea cifre nu mai fusesera inregistrate de luni bune. Ministerul Sanatatii atrage atentia ca cele mai multe cazuri sunt in randul nevaccinatilor.

Citeste  Adjunctul șefului Poliției Capitalei a fost prins la o petrecere în Centrul Vechi

Serbia ia in calcul introducerea pasaportului COVID

Confruntati cu inmultirea cazurilor COVID, oficialii sarbi iau in calcul introducerea certificatului COVID, care sa ateste vaccinarea, trecerea prin boala sau un test negativ. De altfel, Consiliul Medicilor din Serbia cere guvernului sa introduca restrictii pe 4 saptamani, cu inchiderea magazinelor neesentiale, a salilor de spectacole si obligativitatea vaccinarii pentru politie, cadre medicale si profesori.

Slovenia, o tanara a murit dupa vaccin

Slovenia a suspendat, temporar, administrarea vaccinului Johnson&Johnson dupa ce o tanara de 20 de ani a murit in urma injectiei. La doua saptamani dupa vaccin, tanara a intrat in coma. Avea cheaguri de sange si hemoragie cerebrala. Pana ce nu se stabileste exact daca exista vreo legatura cu vaccinul, serul fabricat de Janssen nu se mai administreaza in Slovenia.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns