Stiri Actuale de ultima ora

Doua noi cazuri de infectare cu tulpina britanica

Cele doua persoane infectate cu noua varianta sunt din Bucuresti: un barbat, fara istoric de calatorie in Marea Britanie, si un nou-nascut, ai carui parinti sunt ambii infectati cu noul coronavirus.

Ministerul Sanatatii a fost informat de catre Institutul National de Sanatate Publică (INSP) – Centrul Naţional de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) ca au fost raportate inca 2 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7. In total, in Romania sunt 56 de cazuri confirmat cu noua varianta, care e mai contagioasa si, posibil, da forme mai urate de boala.

Barbatul, in varsta de 49 de ani, nu a calatorit in Marea Britanie si nu a avut contact cu nicio persoana infectata cu tulpina britanica.

Pfizer/BioNTech a anuntat ca vaccinul sau este eficace si impotriva variantelor britanica si sud-africana, care sunt mult mai contagioase. Presa germana scrie ca doi batrani de la un azil, carora li s-au administrat ambele doze de Pfizer s-au imbolnavit de COVID, dar au facut forme usoare. Vaccinul nu e o garantie ca oamenii nu se mai infecteaza, dar, in cazul in care iau virusul, fac forme moderate.

Tulpina britanica se extinde tot mai mult in Europa, iar in Statele Unite e pe punctul de a deveni preponderenta in urmatoarele 3-4 saptamani. Medicii americani spun ca e cu 30 pana la 40 la suta mai infectioasa, insa alti specialisti europeni au ajuns la concluzia ca ar fi cu pana la 70 la suta mai contagioasa.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns