Stiri Actuale de ultima ora

“Stati acasa de Sarbatori! Nu mergeti in vizite la prieteni si familie!”

Presedintele Klaus Iohannis cere oamenilor sa respecte distantarea sociala si acum, in perioada sarbatorilor de Paste, si autoritatilor sa ramana vigilente.

Intr-un mesaj transmis romanilor in Vinerea Marea, Iohannis atrage atentia ca ne aflam in fata unui val epidemiologic, caruia trebuia sa-i rezistam. Iar cea mai buna modalitate este respectarea distantarii sociale.

“Dragii mei, Invierea Domnului este sarbatoarea care reprezinta prilejul indelung asteptat de a petrece cateva zile in mijlocul familiei. Instinctul nostru, absolut natural si uman, este sa ne aratam iubirea fata de cei dragi fiind impreună cu ei. Dar acum, acesta ar fi cel mai rau lucru pe care l-am putea face. Parintii si bunicii nostri se simt mai singuri ca niciodata in aceste zile pentru ca nu ne mai au aproape fizic, dar cred ca noi avem puterea si stiinta sa-i facem sa ne simta aproape de sufletul lor” – a spus presedintele in mesajul din Vinerea Mare.

De asemenea, seful statului a solicitat tuturor autoritatilor sa nu slabeasca niciun moment vigilenta si a reamintit ca in aceste zile raman in vigoare absolut toate restrictiile.

Citeste  Se reiau tratativele privind Tezaurul României de la Moscova

“Pastele este sarbatoarea biruintei vietii. Sa traim acest adevar in sensul sau cel mai profund, salvand vietile celor dragi!” – astfel si-a incheiat Klaus Iohannis apelul catre romani.

Bilantul COVID-19 in Romania, vineri, 17 aprilie

Numar cazuri confirmate pozitiv – 8067, din care 1508 au fost declarate vindecate. Numarul mortilor a ajuns la 411. La nivelul tarii, cele mai multe cazuri sunt la Suceava – 1924, iar pe locul doi e municipiul Bucuresti, cu 942 de cazuri.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns