Stiri Actuale de ultima ora

Descopera care sunt urmarile incalzirii globale

 

Urmarile incalizirii globale sunt tot mai accentuate. Din acest motiv tarile din emisfera nordica se pot astepta la valuri mari de canicula dar si de cateva zile de ploi torentiale.

Revista Nature Climate Change a publicat un studiu conform caruia se asteapta mai multe zile cu temperaturi ridicate. Se vor inregistra mult mai multe zile cu temperaturi crescute prelungind astfel perioada caniculara. Temperaturile vor creste cu cel putin 3 grade Celsius.

“Studiul nostru a ajuns la concluzia că dacă globul se încălzeşte cu 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, am putea asista la o modificare importantă a condiţiilor climatice din timpul verii faţă de tiparele pe care le cunoaştem astăzi”, “Studiul nostru a ajuns la concluzia că dacă globul se încălzeşte cu 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, am putea asista la o modificare importantă a condiţiilor climatice din timpul verii faţă de tiparele pe care le cunoaştem astăzi”,  a mentionat Peter Pfleiderer, autorul principal al studiului.  Acesta a mai transmis “Vremea extremă va deveni mai persistentă – perioade caniculare şi secetoase, precum şi zile consecutive de ploi torenţiale, toate acestea se vor prelungi”.

In Statele Unite ultimele 12 luni au fost cele mai ploioase din istorie, precipitatiile continue au inundat portiuni destul de mari de teren agricol.

Antonio Guterres, secretarul general ONU a tras un semnal de alarma zicand ca luna iulie 2019 a fost cea mai calduroasa luna din istorie. Foarte multe orase din Europa au fost afectate de valurile de caldura inregistrate. Printre aceste tari se numara Marea Britanie, Germania si Franta.  In Olanda s-au inregistrat aproape 400 de decese ca urmare a caldurii extreme care reprezinta un real pericol pentru batrani si copii dar si pentru persoanele cu probeleme medicale asa cum sunt cele cu boli cardiovasculare sau cele cu diabet.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns