Stiri Actuale de ultima ora

Este alegerea unei baterii chiuveta atat de simpla pe cat pare?

Intr-o bucatarie exista anumite lucruri de care nu ne putem lipsi si a caror alegere trebuie facuta cu mare atentie. Un astfel de obiect esential pentru orice bucatarie il reprezinta si o baterie chiuveta.

Bateria si insasi chiuveta au un rol complex intr-o bucatarie si prin urmare trebuie sa tinem cont de cateva trasaturi foarte importante cand le alegem. Trebuie sa fim atenti sa alegem o baterie bucatarie care sa permita ajustarea jetului de apa astfel incat sa nu stropim in jur in momentul cand spalam vase.

De ce este importanta o baterie bucatarie moderna?

Importanta alegerii unor baterii cu multa atentie se justifica prin faptul ca in bucatarie utilizam bateria si chiuveta pentru mai multe functii. Avem nevoie sa spalam vase, spalam oale de dimensiuni mari sau spalam fructe si legume. Pentru toate acestea este necesara o chiuveta incapatoare, dar si o baterie chiuveta care sa poata fi adaptata tuturor acestor necesitati.

Materialul din care sunt realizate bateriile

Materialul din care o baterie bucatarie este realizata trebuie sa fie capul de lista atunci cand analizam mai multe modele pentru a alege unul potrivit. Un obiect sanitar precum este acesta este achizitionat cu gandul de a fi utilizat pe o perioada indelungata.

Citeste  Oradenii pe locul 3 la campionatul european al conductorilor de tramavai

Prin urmare, un astfel de obiect trebuie sa fie rezistent, iar aceasta rezistenta este obtinuta cum altfel daca nu printr-un material calitativ?

Bateriile sunt realizate, in cele mai multe cazuri, din inox sau alama sanitara. Dar nu sunt excluse din procesul de fabricatie nici materiale sau aliaje precum cromul, bronzul si cuprul.

Cu toate acestea, pe piata, cele mai intalnite modele sunt realizate din inox. Aceste modele se bucura de o rezistenta sporita dar in acelasi timp detin trasaturi precum cea de a fi practice.

Rezistenta acestor baterii isi face simtita prezenta si dintr-o alta perspectiva, nu doar cea a rezistentei la fortele mecanice, si anume astfel de baterii sunt rezistente la coroziune. Temperaturile extreme sunt un alt factor in fata caruia astfel de baterii rezista.

Bateriile din alama se situeaza din punct de vedere al rezistentei imediat dupa bateriile din inox. Alama este de fapt un amestec de cupru si zinc. Dar aceste elemente chimice utilizate in proportii necorespunzatore pot afecta calitatea apei care trece printr-o baterie chiuveta. Din acest motiv este foarte important sa fiti informat corect in privinta componentei bateriilor.

Citeste  Rabla electrocasnice 2019 a suferit schimbari majore.

 

Ce compozitie are o baterie bucatarie premium

Compozitia corecta a materialului trebuie sa fie de minim 59% cupru, prin urmare nivelul zincului trebuie sa fie situat sub 41%. pentru a face o diferenta usoara puteti sa luati in considerare faptul ca alama care contine un procent mare de cupru va avea o culoare mai inchisa. Cu cat scade procentul de cupru care se gaseste in compozitie, se deschide in mod proportional si culoarea materialului.

In multe case care sunt mobilate in concordanta cu stilul vintage sau clasic puteti intalni si baterii chiuveta din bronz. Aspectul acestor baterii este unul deosebit, bronzul avand o culoare intensa.

Functiile pe care le ofera

Bateriile moderne sunt realizate pentru a indeplini mai multe functii concomitent si prin urmare pentru a reduce efortul depus.

Pe piata exista modele variate de baterii. Baterii cu dubla comanda care de fapt presupun ca au doi robineti. Exista si modele de baterii monocamanda care sunt mult mi practice din perspectiva reglarii temperaturii apei. Tehnologia a avansat pana la punctul in care au fost introdusi senzori de atingere, astfel s-a obtinut baterie chiuveta a carei jet de apa porneste la o simpla atingere. Modele mult mai avansate sunt bateriile cu senzor.

Citeste  Spiderman din Vaslui

Alege dintr-un magazin de specialitate

Cand mergem sa alegem o baterie baie trebuie sa ne orientam spre furnizorii mari de obiecte sanitare pentru a putea dispune de o gama vasta pentru comparare.

Este mult mai simplu si fara multe batai de cap sa achizitionam necesarul pentru casa din magazinele online. Cu baterii-lux.ro obiectele sanitare sunt la un click distanta – modele variate cu preturi care se potrivesc pentru orice buget.

Descopera aici ofera Baterii LUX, locul preferat al produselor sanitare premium. Vaneaza ofertele si vino la nivelul urmator de calitate a vietii

Date contact

Adresa mail: office@baterii-lux.ro

Telefon: 0721482872

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns