Stiri Actuale de ultima ora

Brexit – ce trebuie sa faca romanii din Marea Britanie

Ministerul de interne de la Londra (Home Office) a publicat, pe 8 martie, noi informatii privind procedurile pe care trebuie sa le indeplineasca cetatenii UE care locuiesc in Marea Britanie.

Mecanismul de inregistrare EU Settlement Scheme – Sederea cetatenilor UE – incepe pe 30 martie, 2019, indiferent de modul in care se produce divortul de UE, cu acord sau fara. Cererile pot fi depuse pana pe 31 decembrie, 2020.

Inregistrarea cetatenilor UE care vor sa ramana in regat si dupa Brexit e gratuita. Initial, a fost o taxa, iar cei care deja au platit-o, in faza de testare a Mecanismului, vor primi banii inapoi.

150.000 de cereri , pana acum

Din cei aproape 4 milioane de cetateni europeni care traiesc in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, 150.000 au depus cerere pana acum, pentru a obtine dreptul de sedere.

Pentru a se inregistra si a obtine dreptul de sedere, in cadrul EU Settlement Scheme, cetatenii UE trebuie sa prezinte actul de identitate, dovada ca au rezidenta in Regatul Unit si sa dea o declaratie referitoare la eventuale condamnari penale.

 

M.V.

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns