Stiri de ultima ora Auto

O tehnologie noua bazata pe laser pentru masinile autonome. Afla ce inseamna.

 

Masinile autonome au avut parte de-a lungul timpul de foarte multe imbunatatiri. Constructorii auto si companiile de tehnologie concureaza pentru a dezvolta masinile autonome. Tehnologia LIDAR ajuta masinile sa vada pentru ele insele, mai exact, un radar cu laser.

Marea majoritate a producatorilor de automobile cu exceptia constructorului American Tesla a lui Elon Musk au declarat ca masinile lor autonome vor detine un sistem de detectare numit LIDAR. Acesti senzori de ultima generatie utilizeaza impulsuri de lumina laser pentru a furniza imagini concrete cu ceea ce se petrecere in jurul masinii.

General Motors , Ford si BMW se numara printre adeptii modernizarii masinilor. Acestia isi doresc sa implementeze astfel de senzori pe masinilor lor. In ultimii trei ani s-au facut investitii de aproximativ un milliard de dolari in peste 50 de startupuri care dezvolta tehnologia LIDAR.

Ford a investit deja intr-un start-up care ii va furniza tehnologie LIDAR. Toyota a incheiat parteneriate cu cateva start-upuri LIDAR.  Tehnologia LIDAR este una destul de costisitoare , senzorii unui astfel de sistem costa in jur de 75 mii de dolari.

Dezvoltatorii tehnologiei sustin ca procesul nu poate fi grabit deoarece mai este nevoie de cercetare in domeniu. Tehnologia LIDAR ar putea fi implementata in anul 2025, dar asta ar putea prezenta un mare risc. Exista o posibilitate destul de mare ca aceasta tehnologie sa fie depasita de una mai performanta sau mai ieftina.

Este un mare dezavantaj daca un constructor auto se concentreaza doar pe o singura tehnologie, mai ales in era inovatiilor. Expertii nu cad de accord asupra a ceea ce poate face tehnologia LIDAR si daca este intradevar de ajutor functionarii masinilor.  Poate fi un proces care poate dura intre cinci si zece ani iar acest lucru poate fi neplacut.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns