Stiri Actuale de ultima ora

Romanii au cantat acasa “Cristos a Inviat din morti, cu moartea pre moarte calcand”

Marea taina a Invierii Domnului a fost sarbatorita de romani acasa. Enoriasii nu au putut merge la biserica pentru a asista la slujba, din cauza pericolului pe care il reprezinta extinderea epidemiei de COVID-19.

Bisericile au fost goale, preotii au oficiat slujba de Inviere fara credinciosi. Batranii povestesc ca nici in vremea razboiului nu au fost lacasurile de cult asa pustii de sarbatoarea Invierii lui Hristos – Biruitorul pacatului, al mortii si al iadului. Cu siguranta, niciunul dintre noi nu va uita marea sarbatoare a crestinanatii din acest an, cand am fost nevoiti sa ne bucuram in singuratate de Invierea Domnului si nu alaturi de preoti si de alti frati intru credinta.

Voluntari au dus Sfanta Lumina cat mai multor oameni posibil. Enoriasii au putut urmari slujba de Inviere de la Patriarhie, transmisa in direct la televizor, sau pe internet, unde cateva biserici si manastiri au difuzat slujba live.

Presedintele si premierul – mesaje catre romani

Atat Klaus Iohannis, cat si Ludovic Orban au transmis romanilor Paste Fericit inca de sambata la pranz si i-au rugat sa respecte masurile de izolare, ca sa putem iesi cu bine din aceasta perioada grea.  “Anul acesta sarbatorim Invierea Domnului nostru Isus Hristos intr-un fel total diferit fata de felul in care sarbatorim in fiecare an. Anul acesta, va trebui sa stam acasa, nu putem merge la biserica sa participam la slujba de Paste. Chiar daca nu putem merge la biserica, credinta ne poate ajuta ca sarbatoarea sa patrunda in sufletul fiecaruia dintre noi si sa reusim sa transformam fiecare casa noastra intr-o biserica, intr-un loc in care sarbatorim”, a spus premierul Ludovic Orban.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns