Stiri Internationale de ultima ora

India a distrus un satelit. Astronauti si Statia Spatiala Internationala sunt in pericol.

India a efectuat un test ballistic anti – saltelit saptamana trecuta care a dus la producerea a aproximativ 400 de deseuri orbitale.  Toate aceste deseuri pot pune in pericol Statia Spatiala Internationala ( ISS) dar si astronautii care se afla pe aceasta.

Jim Bridenstine, a declarat ca doar 60 de fragmente de deseuri cu dimensiuni de minim 10 centimetri sunt suficient de mari pt a fi detectate.  Dintre aceste deseuri 26 de fragmente ajung in cel mai inalt punct de pe orbita ISS.

“Este un lucru îngrozitor, îngrozitor să creezi un eveniment care să producă deşeuri ce pot ajunge deasupra Staţiei Spaţiale Internaţionale”, a declarat Jim Bridenstine.

“Acel tip de activitate nu este compatibil cu viitorul misiunilor spaţiale cu echipaj uman” a mai spus acesta.

Riscul ca deseurile sa loveasca ISS a crescut cu 44% “Nu este acceptabil ca noi să permitem crearea de câmpuri de deşeuri spaţiale care pun în pericol viaţa oamenilor”, a continuat acesta. “Lucrul bun este că deşeurile sunt pe o orbită suficient de joasă a Pământului, încât, cu timpul, vor dispărea”.

Citeste  Premierul Bulgariei, atacat de naționaliștii pro-ruși

Pe data de 27 martie India a distrus un satelit aflat la o altitudine de 300 de kilometri pe orbita joasa a Terrei.

Guvernul indian  a precizat ca testul a fost efectuat în atmosfera joasă, pentru a nu fi produse deşeuri spaţiale. Eventualele deşeuri care vor fi generate se vor dezintegra şi vor cădea pe Terra în câteva săptămâni”.

ISS este un cunoscut proiect spatial in valoare de 100 de miliarde de dolari. Acesta a fost finantat in principal de Statele Unite ale Americii si la realizarea lui au mai participat 16 tari. Statia este ocupata in permanenta de echipaje commune inca din noiembrie 2000. ISS se afla pe orbita teresta la o altitudine de 400 de kilometri si efectueaza o rotatie complete in jurul Terrei la fiecare 90 de minute.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *