Stiri Internationale de ultima ora

Americanii spun ca avioanele Boeing 737 MAX 8 sunt sigure

Tot mai multe companii aeriene anunta ca suspenda zborurile cu acest tip de avioane, dupa catastrofa aviatica din Etiopia

Mexic, China, Indonezia, Singapore, Australia, Argentina, Coreea de Sud, Brazilia, Maroc India, Mongolia Etiopia nu mai ridica de la sol avioanele 737 MAX 8, din cauza temerilor legate de siguranta. Administratia Federala din Aviatie (FAA) din SUA da asigurari operatorilor ca avionul este sigur si ca participa la ancheta privind avionul etiopian, iar daca identifica probleme, va lua imediat masuri.

Tarom a comandat anul trecut 5 avioane Boeing 737 MAX 8. Aeronavele ar urma sa intre in flota companiei nationale in 2023.

Serie neagra

157 de oameni au murit in tragedia de duminica trecuta, cand un Boeing 737 MAX 8, nou, apartinand Ethiopian Airlines, s-a prabusit la 6 minute de la decolare. Anul trecut in octombrie, 189 de persoane au pierit in prabusirea unui avion de acelasi tip, in Indonezia.

Boeing Co pierde miliarde

Actiunile uriasului concern constructor de avioane au scazut dramatic in deschidere, cu aproape 14 la suta, dupa accidentul din Etiopia.  Pierderile, de pana acum, sunt de ordinul miliardelor de dolari. La inchiderea tranzactiilor, Boeing a mai recuperat si a redus scaderea actiunilor sale la 6 procente.

Cele doua cutii negre ale avionului etiopian au  fost gasite si anchetatorii spera sa poata reconstitui momentele de dinaintea catastrofei. Avionul s-a prabusit intr-un nor de fum si de bucati desprinse din corpul aparatului de zbor, cand inca se afla in aer.

 

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns