Stiri Internationale de ultima ora

O statuie a lui Hercule, in marime naturala, a fost descoperita la Roma

O statuie din Roma Antica, infatisandu-l pe Hercule, a fost scoasa la lumina in timpul unor lucrari la sistemul de canalizare dintr-un parc din capitala Italiei.

Celebru pentru forta sa, Hercule e echivalentul roman al zeului grec Heracles. Statuia din marmura a fost descoperita in Parco Scott, parte a parcului Appia Antica. “Parco Scott ne-a rezervat o mare surpriza – o statuie de marmura, in marime naturala, pe care, datorita prezentei batei si a blanii de leu care ii acopera capul, o putem identifica cu siguranta cu fiind o reprezentare a lui Hercule” – declara reprezentantii parcului Appia Antica. Ei au precizat ca statuia din marmura, in marime naturala, nu a fost gasita in contextul original. A fost ingropata aici in timpul unor lucrari de constructie pentru sistemul de canalizare, in prima jumatate a secolului al XX-lea. “Pe atunci, nu se faceau verificari arheologice, deci e foarte posibil” – a precizat Romana Paolillo, ministrul culturii din Italia, pentru ziarul Corriere della Sera. In prezent, specialistii fac diverse teste pentru a stabili originea statuii lui Hercule si perioada de cand dateaza.  Via Appia se intinde pe 550 de kilometri, intre Roma si orasul Brindisi din sudul Italiei.

Statuia dateaza probabil din perioada Romei imperiale, intervalul 27 î.Hr- 476 A.D. Descoperirea a fost facuta in zona bornei care marcheaza a doua mila a vechii Via Appia, faimosul drum istoric care solicita inscrierea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns