Stiri Internationale de ultima ora

ISIS a transmis un mesaj de amenintare Statelor Unite

Statul Islamic a confirmat in cursul zilei de joi moartea liderului sau Abu Bakr al-Baghdad. In locul acestuia, in frunte gruparii va veni Abi Ibrahim Al-Hachimi Al-Qourachi.  „Către musulmani, către mujahedini, soldaţi ai SI, îl plângem pe comandantul credincioşilor, Abu Bakr al-Baghdadi”, acesta este mesajul postat in care se confirma moartea liderului ISIS.

Presedintele Donald Trump a anuntat duminica moartea liderului ISIS , Abu Bakr al-Baghdad care a avut loc in cadrul unei operatiuni militare americane intr-un sat din nord-vestul Siriei, in apropierea granitei cu Turcia.

Presedintele Trump a relatat in detaliu in discursul sau televizat modul in care seful ISIS a fost incoltit de fortele americane. ‘A murit ca un câine’,  a sustinut acesta.

In inregistrarea audio de sapte  minute ISIS cheama la razbunarea mortii liderului sau ‘Nu te bucura, America (…) A venit cel care te va face să uiţi ororile’ lui Abu Bakr al-Baghdadi şi ‘cupele amare (…) al căror gust ţi se va părea dulce’   a adaugat gruparea jihadista.

Noul sef ISIS mosteneste o grupare jihadista care a trebuit sa se dizvole intr-o multitudine de celule clandestine in Siria dar si in Irak.  Acesta se afla in funtea a circa 14.000 de luptatori dispersati in Siria si in Irak.  Acesta ar putea sa se apropie de liderul Al-Qaida , egipteanul Ayman al-Zawahiri.

Fortele kurde din Siria sunt aliate cu cele ale Washingtonului impotriva ISIS. Acestea se asteapta la atacuri din partea ISIS. ‘Ne aşteptăm la tot, inclusiv la atacuri asupra închisorilor’,  a declarat Mazlum Abdi, comandantul-sef ale Fortelor Democratice Siriene.  Acestia se tem ca vor fi atacate centrele in care sunt detinuti mii de jihadisti, aceste centre se afla sub controlul kurzilor.

Trupul neinsufletit al lui Abu Bakr al-Baghdad a fost scufundat in mare pentru a se evita ca un mormant sa devina un loc de pelerinaj.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns