Stiri Internationale de ultima ora

Reguli pentru filmarea scenelor de sex din filme

Sindicatul actorilor americani, SAG-AFTRA, a prezentat “fisa postului” pentru coordonatorii de intimitate, adica cei care se ocupa de coordonarea filmarilor scenelor de sex.

Rolul coordonatorilor de intimitate este de a combate hartuirea sexuala, in timp ce se filmeaza scene care includ sex sau nuditate. Este vorba despre siguranta si demnitatea actorilor, afirma reprezentantii sindicali. Ei spun ca noile reguli privind scenele de nuditate sunt un punct de cotitura in lumea cinematografiei

“Prezenta coordonatorilor de intimitate pe platoul de filmare, cand e vorba de simularea scenelor de sex sau de alte forme de apropiere fizica, ii protejeaza pe membrii SAG-AFTRA si pe ceilalti participanti la productie” – a declarat David White, director executiv al sindicatului.

Potrivit noilor reguli, coordonatorii de intimitate ar trebui sa aiba intalniri in faza de pre-productie cu producatorii, regizorii si scenaristii pentru a stabili exact ce grad de nuditate este necesar pentru anumite scene si in ce fel ar trebui sa fie simulat actul sexual. In plus, ei trebuie sa vorbeasca personal cu actorii pentru a vedea cu ce sunt de acord si pana unde sunt dispusi sa mearga.

Citeste  Situatie ingrozitoare in Italia din cauza COVID 19

Scandalurile care au dus la aparitia coordonatorilor de intimitate

Lumea filmului american a fost zguduita de mai multe scandaluri, in care mai ales actritele s-au plans ca sunt puse sa filmeze scene mult prea aproape de realitate ori scene fierbinti, care nu erau trecute in contract. Totul a luat amploare cu scandalul MeToo, in care celebrul producator de la Hollywood Harvey Weinstein e acuzat de sute de artiste ca le-a hartuit sau chiar violat.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *