Stiri Internationale de ultima ora

Spioni chinezi la General Electric

Doi chinezi din SUA au fost acuzati de spionaj economic in favoarea Chinei. Unul dintre ei,  Xiaoqing Zheng, a lucrat ca inginer la General Electric Co, iar Departamentul Justitiei din SUA l-a pus sub acuzare pentru spionaj si furt de secrete comerciale de la General Electric. Sunt 14 capete de acuzare formulate impotriva lui. Zheng a sustras dosare electronice cu detalii tehnice si schite cu turbine de gaz si abur.

Cel de al doilea, Zhaoxi Zhang, e om de afaceri si are doua firme de energie in China. Folosea informatiile primite din SUA pentru propriile companii, dar lucra si direct cu guvernul chinez. Justitia americana a precizat ca cei doi stiau ca informatiile furate din SUA ajung la guvernul de la Beijing.

Primul spion, fost angajat la GE, a fost arestat, insa eliberat pe cautiune. Cel de al doilea este in China, se pare.

“Este un exemplu de manual despre cum guvernul chinez vrea sa jefuiasca firmele americane si sa fure secrete ce tin de proprietatea intelectuala, pentru a copia apoi produsele in fabricile chineze. Scopul Chinei este sa ia locul firmelor americane pe piata chineza, intr-o prima faza, si apoi in toata lumea” – a explicat procurorul adjunct John Demers.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns