Stiri Internationale de ultima ora

Presedintele Braziliei are COVID

Jair Bolsonaro, presedintele Braziliei, unul dintre liderii care au minimalizat mereu coronavirusul si au refuzat sa poarte masca de protectie, a fost depistat pozitiv la COVID-19.

Bolsonaro, in varsta de 65 de ani, a povestit ca duminica a inceput sa aiba febra peste 38, dureri musculare si o stare de epuizare. Medicul personal i-a spus ca ar putea fi vorba de COVID. Presedintele Braziliei a fost testat de cateva ori si toate testele au iesit pozitive. Bolsonaro a inceput sa ia hidroxiclorochina, un medicament anti-malarie, despre care medicii practicanti spun ca e bun in caz de COVID si ca reduce rata mortalitatii, in timp ce medicii statisticieni, cei care fac modele in functie de statisticile de la fiecare spital, afirma ca nu are efect impotriva coronavirusului. Brazilia este pe locul doi in lume, la cazuri COVID, cu peste 1,6 milioane cazuri confirmate si peste 65.000 de morti.

Bolsonaro intra in galeria liderilor cu COVID sau suspecti de coronavirus

Noul virus s-a insinuat si pe culoarele puterii. Cazul cel mai impresionant a fost cel al premierului britanic, Boris Johnson. Ca si Bolsonaro, Johnson a minimalizat coronavirusul, a impus tarziu restrictii anti-COVID in Marea Britanie, mergand pe ideea “imunizarii de turma”. Pana la urma, Johnson a facut o forma urata de COVID si a ajuns la reanimare.

Si printul Charles de Wales, mostenitorul tronului britanic a avut COVID, dar o forma usoara. Desi a avut COVID acum doua luni, Charles inca are sechele: gustul si mirosul nu i-au revenit in totalitate.

Premierul rus, Mihail Mishustin, si trei membri ai cabinetului au avut COVID, iar premierul canadian, Justin Trudeau, a stat in izolare, dupa ce sotia lui a fost confirmata pozitiv.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns