Belarus ameninta Polonia cu razboiul
Stiri Internationale de ultima ora

Belarus ameninta Polonia cu razboiul

Belarus ameninta Polonia cu razboiul si spune ca aceasta tara este primul obiectiv militar in cazul in care va fi atacat. Ruslan Kosighin, este adjunctul sefului armatei bieloruse este de parere ca Balarusul va raspunde cu lovituri asupra infrastructurii de razboi.

Iata care au fost declaratiile facute de oficialii din Belarus

„În cazul declanşării unui conflict, teritoriul Poloniei şi infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal”, a spus Kosighinn.

Mai mult de atat, militarul bielorus este de parere ca tara sa isi va concentra raspunsul asupra „centrelor de luare a deciziilor, sistemelor de control, centrelor de amplasare a sistemelor de apărare antiaeriene, arsenalelor și bazelor, dar și altor obiective economice importante”.

„Suntem pregătiţi pentru diverse evoluţii ale situaţiei. Nu am dori să avem de-a face cu un scenariu militar, însă în Occident trebuie să se înţeleagă foarte clar că răspunsul nostru în faţa oricărei provocări armate va fi, fără echivoc, adecvat şi ferm”, a mai adaugat oficialul belarus.

Kosighin a insistat ca Belarusul a acordat o atentie speciala amplasarii sistemelor de aparare antiaeriana americane si indeosebi in Polonia unde este pe punctul de a pune in functiune o baza de acest tip.

„Întreg ansamblul de pregătiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este o dovadă a activităţii planificate de Washington şi Bruxelles care, sub pretextul îngrădirii ameninţărilor dinspre est (…) creează grupuri militare pentru posibila lor folosire în această direcţie”, a sustinut acesta.

Militarul bielorus a spus la final ca  „în fond, este vorba despre pregătiri pentru a realiza operaţiuni militare în direcţia est”.

Alexandr Lukasenko, dictatorul din Belarus a spus ca inceaca sa acrediteze ideea ridicola ca tara sa ar putea sa fie atacata de Polonia sau de alte tari Nato. Acesta nu isi doreste sa inceapa un conflict cu alte tari din Europa mai ales daca toate aceste zvonuri nu sunt fondate.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns