Stiri Internationale de ultima ora

Twitter desfiinteaza 200.000 de conturi de propaganda chineza

Compania de social media a anuntat ca a suspendat nu mai putin de 23.750 de conturi principale avand legatura cu o operatiune de dezinformare si manipulara sustinuta de regimul comunist de la Beijing. In plus, au fost desfiintate inca 150.000 de conturi de rostogolire a informatiilor vehiculate de conturile principale.

Informatiile false vizau aspecte politice, mai ales dezinformari referitoare la presedintele Donald Trump, la situatia din Hong Kong si Taiwan, dar si informatii deformate privind pandemia COVID-19. De pe cele aproape 200.000 de conturi de propaganda chineza porneau comentarii elogioase la adresa modului in care regimul de la Beijing a gestionat criza COVID. Multe dintre conturi fusesera infiintate la finalul lunii ianuarie, exact cand devenise clar ca Beijingul a ascuns informatii vitale privind coronavirusul si ca temutul COVID se va extinde in toata lumea.

Twitter precizeaza ca au mai fost inchise conturi de propaganda rusa si turca.

Acum doua luni, Departamentul de Stat al SUA a dezvaluit ca regimul comunist chinez recurge la o serie de conturi Twitter false pentru a propaga dezinformari legate de COVID-19. Conturile au fost descoperite de Global Engagement Center (GEC), unitate care se ocupa de contracararea propagandei straine. Prin aceste conturi care “neautentice”, cum le numeste GEC, diplomatii si ambasadele Chinei in strainatate rostogolesc informatii neadevarate. La acel moment, Twitter a respins afirmatiile Departamentului de Stat.

Citeste  A venit toamna. Se întorc spionii la Moscova.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *