Stiri Internationale de ultima ora

Diagnosticul de cancer al printesei Kate: ce spun medicii

Printesa de Wales, sotia mostenitorului tronului britanic, William, a anuntat ca face tratament preventiv impotriva cancerului.

In varsta de 42 de ani, Kate a povestit, intr-o inregistrare video, ca dupa operatia abdominala suferita in ianuarie, analizele au depistat prezenta cancerului. Operatia a fost reusita, insa medicii au decis ca printesa sa urmeze un tratament preventiv cu citostatic.

Casa regala nu precizeaza ce tip de cancer

Medicii consultati de presa internationala afirma ca e greu de evaluat situatia concreta a printesei, tinand cont ca nu se stie despre ce fel de cancer este vorba. S-a anuntat doar ca interventia chirurgicala a fost in zona abdominala.

Dupa luni de zile de absenta, care au dat nastere multor speculatii, printesa Kate a aparut aseara intr-o inregistrare video in care a povestit cosmarul trait in ultimele luni si a dezvaluit faptul ca, in prezent, se afla la inceputul tratamentului anti-cancer.

Medicii citati de presa au explicat ca in cazul chimioterapiei, pacientului i se administreaza oral sau intravenos substante foarte puternice care opresc din evolutie celulele canceroase. Exista mai multe tipuri de chimioterapie, in functie de tipul cancerului si de cat e de raspandit. Intrucat aceste substante medicamentoase nu pot face distinctia intre celulele normale si cele canceroase, ele ataca si leucocitele, provocand efecte adverse. Printre acestea, oboseala, diaree, lipsa poftei de mancare si riscul de infectii.

Casa regala spera sa puna capat zvonurilor

Pentru ca printesa Kate nu mai fusese vazuta in public de la Craciun, au aparut nenumarate teorii privind absenta ei, unele mai fanteziste decat altele: ca e in coma, ar fi murit, ar fi fost supusa unei interventii chirurgicale estetice nereusite, ca are depresie fiindca William o insala. Prin acest video, de circa 2 minute, casa regala spera sa puna capat zvonisticii si sa slabeasca presiunea opiniei publice, avida de detalii despre membrii familiei regale.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!