Stiri Actuale de ultima ora

Fermierii romani vor avea parte de despagubiri

Ministerul Agriculturii promite ca fermierii romani afectati de seceta vor avea parte de despagubiri. Sumele vor proveni de la bugetul de stat si vor fi virate pana la sfarsitul lunii iulie.

Iata ce declara ministrul

”Anul acesta a fost un an mai deosebit, pentru că peste criza provocată de COVID-19 s-a suprapus o sectetă extremă și puternică, una care nu a mai fost în România de 10 ani. Această secetă a avut un impact negativ asupra multor suprafețe” a declarat  ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

In prezent Ministerul Agriculturii evalueaza pagubele ”să știm exact care este dimensiunea acestora, care sunt suprafețele afectate și în ce procent sunt afectate. Am promis că anul acesta o să oferim despăgubiri”.

Procesul de evaluare se va definitiva in cateva zile si se va stii care sunt pierderile si care este suma despagubirilor. Banii vor proveni de la bugetul de stat iar rectificarea de buget se va face in luna iulie.

Pe langa asta ministrul agriculturii a mai declarat ca pagubele inregistrate de fermieri sunt din cauza secetei dar si din cauza pandemiei de coronavirus ”Deși în activitățile noastre munca a continuat, din cauza modificării comportamentului consumatorilor și a restricțiilor de circulație mulți fermieri au probleme cu stocurile”, a mentionat acesta.

Citeste  Ministerul Agriculturii, în război cu grindina

“În aceste zile ne gândim la niște scheme de spriin pentru a compensa pierderile COVID-19 dar și pentru relansare economică. Sume importante de la nivel european vor fi dirijate câtre fiecare țară și noi suntem pregătiți să le trimitem în zonele unde consideram ca ar fi necesare.”a mai declarat ministrul agriculturii.

In continuare Ministerul Agriculturii este foarte preocupat de consolidarea sistemului de irigatii. In plus se doreste atragerea fortei de munca in acest domeniu, se pune un mare accent pe tineri.

Conferinta organizata ”Agricultura Viitorului: Tehnologii și soluții noi, alimentație mai sănătoasă” are ca scop abordarea strategica a subiectelor din sectorul agricol.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *