Rusia ataca estul Ucrainei
Stiri Internationale de ultima ora

Rusia ataca estul Ucrainei

Fortele armatei ruse si-au reluat atacurile in estul Ucrainei. Ministrul rus la apararii Serghei Soigu a ordonat extinderea atacurilor in timpul unei inspectii la unitatile implicate in invazia din Uncraina.

Ce au declarat oficialii rusi?

“După ce a audiat raportul (asupra situaţiei), ministrul rus al apărării a dat instrucţiunile necesare pentru a extinde activităţile grupărilor armate în toate direcţiile de atac, pentru a priva regimul de la Kiev de posibilitatea de a continua să întreprindă atacuri masive de artilerie şi cu rachete asupra infrastructurii şi civililor în Donbas şi în alte regiuni”, a anuntat Ministerul Apararii rus.

La randul sau statul de la Kiev a anuntat ca Ucraina a respins in ultimele 24 de ore tentativele de atacuri ale Rusiei in directia Bahmut si langa Donetk.

“După ce s-a regrupat, duşmanul şi-a reluat atacul asupra centralei termice de la Vuhlehirsk şi luptele continuă”,  se mai spune in comunicatul Statului Major ucrainean.

Trupele rusesti si-au incheiat pauza pe care au luat-o dupa ce au capturat orasele Severodonetk si Lisciansk.

Deocamdata luptele s-au data la scara mica “Dacă pauza operaţională într-adevăr s-a încheiat, ruşii probabil îşi vor continua şi extinde aceste atacuri în următoarele 72 de ore”, potrivit analizelor ISW.

Au trecut 9 luni de cand Rusia a declansat razboi impotriva Ucrainei.  Dupa ce a esuat in operatiunile din nordul Ucrainei ce au vizat capitala Kiev, trupele ruse au realizat cuceriri teritoriale in regiunea estica Donbas.

Utilizarea lansatoarelor de rachete trimise de aliatii occidentali i-au permis ucrainei sa provoace pierderi substantiale rusilor. SUA este de parere ca Rusia intentioneaza sa achizitioneze drone de lupte iraniene. Se pare ca Rusia a luat aceasta pauza pentru a permite trupelor sale sa se odihneasca si sa regrupeze
“Nu a existat niciun fel de pauză operaţională sau o rărire a bombardamentelor. Tentativele lor de a avansa sunt continue. Aduc noi unităţi, inclusiv unităţi de tancuri”,a delcarat Serhii Haidai.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns