Stiri Internationale de ultima ora

In ce masura afecteaza Brexitul calatoriile in Marea Britanie

 

Dupa cum bine stim in Marea Britanie urmeaza sa se produca o serie de schimbari. Dar pentru urmatoarele 11 luni nu se vor produce schimbari cel putin in modalitatea de a calatori spre aceasta tara.

Descopera mai multe

Presedintele J`Info Tours,  Carmen Pavel a declarat “Deocamdata nu este niciun motiv de ingrijorare privind documentele de calatorie, nu trebuie schimbate de pe zi pe alta din cauza Brexitului, ci doar daca ele au expirat. Pana la 31 decembrie 2020, orice cetatean roman poate calatori spre si dinspre Regatul Unit ca si pana acum, doar cu cartea de identitate”.

Dar daca planuiesti sa calatoresti spre Marea Britanie dupa data de 1 ianuarie 2021 este bine sa ai in vedere urmatoarele:

Trebuie sa verifici data de expirare a pasaportului si acesta trebuie sa fie reinnoit inainte de inceputul anului 2021.

Calatoria in Marea Britanie se va realiza cu pasaport. Daca pana acum se putea calatori doar cu cartea de identitate de acum incolo este bine sa mergi cu pasaportul.

Noi informatii despre asigurarile de calatorie valabile in Regatul Unit vor aparea incepand cu 2021.

“Nici daca vom calatori in Marea Britanie dupa 31 decembrie 2020, nu trebuie sa ne ingrijoram cu privire la conditii. Va fi o perioada de tranzitie si vom afla pe parcursul acestui an ce schimbari vor fi in privinta vizelor, pasapoartelor, zborurilor, asigurarilor medicale in functie de ce se negociaza intre Regat si Uniunea Europeana”,  a mai transmis Carmen Pavel.

In mod sigur Brexitul ne va afecta mai devreme sau mai tarziu. Daca planifici doar o simpla calatorie in Marea Britanie atunci nu trebuie sa iti faci prea mult griji. Este intradevar putin mai dificil dar vei reusi sa ajungi in vacanta pe care o doresti. Daca in schimb dupa vacanta ta ti-ai dori sa te stabilesti acolo lucrurile nu vor mai fi atat de simple.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns