Stiri Internationale de ultima ora

Printul Harry se victimizeaza – primele declaratii dupa ruperea de casa regala

La un eveniment caritabil de strangere de fonduri, printul Harry a declarat ca a luat decizia de a se retrage din casa regala “cu o mare tristete”, dar sustine ca, de fapt, nu a avut de ales.

Harry si sotia sa, Meghan, fosta actrita americana, au anuntat ca renunta la o parte din indatoririle regale si ca vor sa duca o viata independenta din punct de vedere financiar. Distantarea lor de casa regala britanica a creat un adevarat cutremur, iar regina Elisabeta a II-a este foarte afectata, mai ales ca anuntul a luat-o complet pe nepregatite.

Harry si Meghan ar fi dorit sa ramana un fel de membri ai casei regale cu program part-time, adica sa participe doar cand si cand la misiunile regale si sa nu mai fie legati de indatoriri oficiale. De asemenea, ei au anuntat ca vor sta, alternativ, in Marea Britanie si in Canada, urmand ca cea mai mare parte a timpului sa locuiasca peste Ocean. Se pare ca Harry si Meghan aveau de gand sa faca bani frumosi, de pe urma casei regale, derobandu-se insa de orice obligatii oficiale.

Elisabeta a II-a a fost foarte ferma

Foarte suparata, Regina a mers si mai departe si le-a dat lovitura: i-a scos pe cei doi complet din viata oficiala a coroanei. Dupa consultari cu juristii, Palatul Buckingham a anuntat ca Harry si Meghan nu vor mai folosi titlul de “Alteta Regala”, isi pastreaza titlul de duci de Sussex, dar nu vor mai primi niciun ban public. In plus, ei vor trebui sa dea inapoi cele 2,5 milioane de lire sterline, cat a costat renovarea resedintei Frogmore Cottage.

Printul Harry face pe victima

“’Decizia pe care am luat-o pentru mine si sotia mea nu a fost luata usor, ci dupa luni de discutii, care au urmat unor ani de provocari” – a spus Harry in fata invitatilor la un dineu caritabil de la Londra.

“Speranta noastra a fost de a continua sa o slujim pe regina, Commonwealth-ul si asociatiile mele militare fara finantare publica. Din pacate, acest lucru nu a fost posibil” – pretinde printul Harry, care era al saselea in ordinea succesiunii la tron.

Miriam

foto: Insider

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns