Stiri Internationale de ultima ora

O camioneta a sarit in aer in Sri Lanka

O noua explozie a avut loc in Sri Lanka. O camioneta a sarit in aer aproape de locul in care au fost ucisi zeci de oameni in cursul zilei de duminica.

O furgoneta care era parcata in apropierea unei biserici in Sri Lanka a explodat in cursul zilei de azi. Biserica langa care era parcata furgoneta a fost cea in care zeci de oameni au fost ucisi duminica.

Politia din Sri Lanka a gasit 87 de detonatoare de bombe in autogara principala din capitala Colombo. Totul s-a petrecut la o zi dupa seria de atentate in care si-au pierdut viata aproape 290 de persoane.  Cel putin 500 de persoane au fost ranite in urma tuturor acestor explozii care au vizat cinci hoteluri si trei biserici in orasele Colombo, Negombo si Batticaloa.

‘Furgoneta a explodat când echipa de deminare a STF (Forţa Specială de Reacţie Rapidă) şi forţele aeriene au încercat să dezamorseze bomba’ a declarat un martor.

Fortele de ordine au mai transmis ca ’87 de detonatoare au fost descoperite în autogara privată Bastian Mawatha din Pettah’.

“Poliţia a găsit 12 dintre detonatoare împrăştiate pe sol şi, ulterior, a cercetat o groapă de gunoi în care au mai fost găsite încă 75′ au mai precizat autoritatile.

In urma investigatiilor efectuate 24 de suspecti au fost arestati pana in acest moment. Din cate s-a aflat in spatele acestor atacuri se afla o grupare locala intitulata „National Thowheed Jamaat”. De la mijlocul noptii de luni a fost decretata starea de urgenta din motive de ‘securitate publică’. Aceasta stare de urgenta are ca scop intarirea actiunii fortelor de Securitate avand parte de puteri speciale.  Starea de urgenta ‘a fost decisă în scopul de a autoriza poliţia şi cele trei forţe (ale armatei) să asigure securitatea publică’, a transmis printr-un comunicat presedentia.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns