Stiri Internationale de ultima ora

Astazi Parlamentul britanic va vota daca va parasi UE fara un acord.

Parlamentul Britanic va vota astazi daca va parasi Uniunea Europeana in 16 zile fara un acord. Guvernul a anuntat ca va elimina tarifele de import pentru mai multe bunuri in cazul unui Brexit fara acord.

Miercuri, se asteapta ca deputatii sa respinga un Brexit fara acord in cadrul unui vot care va avea loc la ora locala 19:00. Dupa care, in cursul zilei de joi se va vota daca vor cere UE o intarziere a Brexitului. De acest lucru trebuie sa fie de acord toti ceilalti 27 membrii ai blocului.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Consiliului European, Donald Tusk a declarat ca Marea Britanie trebuie sa ofere o “justificare credibilă” pentru orice cerere de intarziere.

Ministrul britanic pentru Brexit a declarat “Nu vom şti cât va fi această extindere, asta trebuie să decidă ei. Nu vom şti ce condiţii vor fi ataşate”.

Camera Comunelor a respins in cursul zilei de marti, Acordul privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.  Guvernul Marii Britanii a anuntat miercuri ca va elimina tarifele de import pentru o gama larga de marfuri pentru a evita o granita tare intre Irlanda si Irlanda de Nord in cazul unui Brexit fara acord.

Citeste  Un nou ministru de Finanțe la Londra

Guvernul britanic a mai declarat ca nu va introduce noi metode de verificare sau de controale asupra marfurilor care ajung din Republica Irlanda in Irlanda de Nord in cazul unui Brexit fara acord.

“Măsurile anunţate astăzi recunosc circumstanţele unice ale Irlandei de Nord”, a declarat Karen Bradley care este secretar de stat britanic pentru Irlanda de Nord. Intr-o alta declaratie acesta a mai mentionat “Aceste aranjamente pot fi doar temporare şi pe termen scurt”.

Marea Britanie trebuie sa intre urgent intr-o discutie cu Comisia Europeana si guvernul irlandez pentru a cadea de acord asupra umor masuri pe termen lung in ceea ce priveste impiedicarea realizarii unei frontiere tari.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns