Stiri Internationale de ultima ora

NASA a primit un buget incredibil pentru anul 2020.

NASA a primit un buget record pentru anul 2020, mai exact de 21 de miliarde de dolari. Agentia spatiala Americana si-a creat noi planuri de misiuni de lunga durata pe Luna si trimiterea unor astronauti pe Marte.

Jim Bridenstine, administratorul NASA a declarat ca este unul dintre cele mai mari bugete primite si ca gestul in sine este un “uriaş vot de încredere”.

“Vom merge pe Lună în următoarea decadă, cu tehnologii şi sisteme noi şi inovatoare, pentru a explora mai multe zone de pe suprafaţa lunară decât anterior. De data aceasta, după ce ajungem pe Lună, rămânem. Vom folosi ce am învăţat pentru a face un alt pas uriaş, să trimitem astronauţi pe Marte”, a mai declarat acesta.

“Cu acest buget vom construi succesele de pe orbita joasă a Terrei, pentru a crea o campanie de explorare care să combine experienţa NASA cu cea a partenerilor internaţionali şi comerciali”, a comunicat Jim Bridenstine care a anuntat ca se vor lansa  din nou nave spatiale americane pentru prima data din 2011.

“Începând cu o serie de mici misiuni comerciale pe Lună, programate la debutul acestui an, vom utiliza noi nave, sonde, roboţi şi misiuni cu echipaj uman, până în 2028, pentru a efectua experimente pe toată suprafaţa Lunii”, a mai transmis acesta.

Jim Bridenstine a mai vorbit despre viitoare misiuni pe Marte.

“Pe măsură ce ne apropiem de a 50-a aniversare a misiunii Apollo 11, în iulie, ne îndreptăm atenţia spre Lună şi Marte şi vrem ca lumea să vină cu noi”, se arată în acelaşi comunicat, care se încheie cu textul: “NASA este peste tot şi avem influenţă asupra oamenilor de pe tot globul. În timp ce celebrăm trecutul, să fim o sursă de inspiraţie pentru prieteni şi familie pentru viitorul pe care îl construim”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns